#lillygram eller en tur på tøyenbadet?

#lillygram har fått dobbel pris og her er historien bak:

Etter at månedens #lillygramutsending er unnagjort spiser Benedicte, Tom Erik, Marit og Ola Pad Thai i den lille bakgården bak det lille hvite huset på Rodeløkka. Katten Smirre følger sjenert med på feiringen fra utkikksposten sin oppå grillen. Smirre er den eneste som ser at Ola forsøker å skjule at han er i dårlig humør.

Ola liker Pad Thai, men i kveld er han i dårlig humør.
Ola liker Pad Thai, men i kveld er han i dårlig humør.

Marit smiler og fyller alle glass med Valpolicella fra kartong.

– Skål for vellykket trykking, pakking, frimerking og ikke minst utsending av #lillygram til 40 forventningsfulle farfedre i Frankrike, Australia og Nord-Norge, sier Tom Erik og løfter rødvinsglasset.

– For ikke å snakke om Valdres, sier Ola og smiler.

– Molde! Roper Marit.

– Og Sverige. Skål! Benedicte smiler og tar en stor slurk.

– Vi satte ny pakkerekord i dag, to timer med to personer, Så fire timer til sammen, forteller Tom Erik.

– Bra samarbeid. High Five! Den dårlige nyheten er at vi går med underskudd denne måneden. Vi kan ikke kutte kostnadene mer så da må prisen opp. Prisen må opp MYE eller så må vi legge ned. Enten slutter vi med #lillygram eller så dobbler vi prisen til 90 kroner, sier Ola som er utdannet økonom fra USA.

– DOBBEL pris er vel litt brutalt, det er tross alt småbarnsforldre vi snakker om her, sier Benedicte som er en smule overrasket over at Ola er så streng i stemmen.

– 90 kroner ER mye penger, men det er også det samme som EN voksenbilett koster på Tøyenbadet. Spørsmålet vi må stille oss er hvor mye er barnebarnbilder til besteforeldre verdt? Og skal vi eller kundene betale? Mitt inntrykk er at vi går med underskudd i flere måneder enn vi går med overskudd og en biznizz som går systematisk med underskudd er en dårlig biznizz, sier Ola.

– Vi går med underskudd mange av månedene og vi har et oppsamlet underskudd som er ganske stort. Sier Benedicte som fører regnskap for #lillygram og konsulentselskapet deres Lilly Labs.

– #lillygram er ikke en dårlig biznizz. Vi kan heller se på #lillygram som et sosialt entreprenørskapsprosjekt. Vi gjør noe viktig for mormor og farfar som er de som har mest glede av barnebilder på godt gammeldags A4-papir, sier Tom Erik som er redaktør for Samfunnsinnovasjonsbloggen.

– Hvis #lillygram er et sosialt entreprenørskapsprosjekt må vi likevel gå med overskudd hver måned. Stemmer ikke det? Overskudd etter alle kostnader som for eksempel minstelønn som vi jo ikke tar ut i dag? lurer Marit.

– Jeg liker at #lillygram kan være et sosialt entreprenørskapsprosjekt. Vi får donere arbeidstiden vår da, det blir litt over en vanlig 37 timers uke på hver av oss i året. Så hvis vi dobbler prisen til 90 kroner kommer vi til å gå med overskudd hver måned og kunne nedbetale oppsamlet underskudd over tid, sier Benedicte.

– Vi har laget en bra bildetjeneste vi selv vil bruke, særlig nå som jeg snart får barn er det fint å vite at #lillygram overlever. Sier Marit.

– Skål for 90 kroner per utsendig og at #lillygram fortsetter noen år til! sier Ola som er i godt humør igjen.

– SKÅL! roper de alle i kor.

Det ble for mye festivitas for Smirre. Han hopper ned fra grillen og smetter ut under jernporten.

– Vi har en god nyhet til deg Marit, sier Benedicte med et lurt smil.

– Hva da?

Marit ser nysjerrig på Benedicte.

– Vi har begynt å skrive gjør-det-selv bok om wordpress.com.

– JA! Det trengs virkelig, hvor kan jeg lese mer?

– Vi har nettopp har begynt, men gå inn på denne boklandingssiden så kan du lese bittelitt.

Legg inn en kommentar