Benedicte reiser til 2019 og tester Google Universal Analytics

Som du vet er Benedicte, Tom Erik, Ola og Marit glad i å lære fra deg og andre kunder og venner hvordan vi kan forbedre Lilly Sleep, #lillygram og Lilly Maps. Vi gjør endringer i produktene og på nettsidene våre og følger deretter nøye med hvordan du og de andre endrer oppførsel. Sovner for eksempel ungen din fortere hvis vi øker støynivået på Lilly Sleep? Det blir spennende å se.

Derfor dro Benedicte og Ola på Mobile Meet Up Oslo for å høre Audun fortelle om hvordan Google Universal Analytics kanskje blir i framtiden. Ola ble inspirert til å skrive denne Lillyfabelen om famtiden.

Er Benedicte i kaféen eller på iPadden i 2019?

La oss si at Ola er daglig leder i Fuglen kafé og nettbutikk. Kan Ola spore Benedictes Fuglenbesøk på tvers av iPad, Macbook og besøk i Fuglen fysiske kafé i Pilestredet?

Ikke i 2013. I 2013 vil Benedicte bli registrert som tre forskjellige brukere/kunder. Fordi denne bloggposten er en Lillyfabel kan vi flytte Benedicte og Ola til 2019 der Google Universal Analytics fungerer på denne måten:

Benedicte is typing (1 of 1)

Benedicte klimprer på tastaturet i stua i det hvite hus på Rodeløkka.
– Kanskje jeg skal kjøpe meg en god gammeldags skrivemaskin, sier Benedicte høyt til seg selv. Hun logger seg inn i nettbutikken Fuglen.no.
– Der ja! En rød skrivemaskin med skikkelig tastelyd, men 1500 kroner var kanskje litt mye? Benedicte reiser seg med iPadden i hånden for å hente en kaffe og tenke over kjøpet. Hun ombestemmer seg, tar på den røde regnjakken og går ut i det lette høstregnet.

En forfriskende gåtur senere står Benedicte foran Fuglens kafédisk.
– En dobbel latte og en kanelbolle, Benedicte smiler tilbake til servitrisen og rekker fram medlemskortet sitt. Servitrisen skriver Benedictes medlemsnummer inn i kassapparatet.

Benedicte setter seg godt tilbake i en lenestol i hjørnet og tørker regndråper av iPadskjermen. Beslutningen er tatt, neste smidigforedrag skal skrives på rød skrivemaskin. Benedicte tar små slurker av latten og logger seg inn på fuglen.no.

Bak en vegg noen meter unna sitter Ola, daglig leder i Fuglen Kafé og nettbutikk og ser på en stor skjerm. Ola ser at Benedicte er registrert med brukernavn, medlemkortnummer og brukerID. Historikken viser at Benedicte var innom nettbutikken tidligere i dag med en Macbook og så på en rød skrivemaskin som hun nå har betalt for med en iPad etter at hun kjøpte kaffe og kanelbolle i kaféen i Oslo sentrum.

Expo 2 Ola moahahahah foran storskjerm tegning

Ola gnir hendene sakte sammen og kaster sitt glattbarberte hode bakover i en dyp rungende latter. Lydisolasjonen i kontoret klarer ikke helt å hindre Benedicte i å høre noe som kan minne om latter der hun sitter med en kanelbolle i den ene hånden og iPaddden i den andre. Benedicte rister lett på hodet og tar en bit av kanelbollen.

Advarsel:
Denne historien er fri fantasi, en Lillyfabel som ikke representerer Auduns tolkning av Google Universal Analytics. Se fordragslysbildene til Audun ved å klikke her.

Ei heller representerer denne historien måten Fuglen driver sin kafé eller nettbutikk. Klikk på ordene kafé or nettbutikk for å se hvordan virkeligheten er.

Ikke bli redd, fremtiden vil nok vise at Datatilsynet kommer til å ta en prat med folkene bak Google Universal Analytics. Ola Vea står for sine påfunn, men tror ikke Google kommer til å gjøre ting akurat som han forteller her.
 

 

Ola anbefaler deg å lese
Lean Marketing og Lean Analytics
hvis du vil lære mer om å bruke statistikk aktivt i produktutvikling og markedsføring i din bedrift.

We miss you, but at least you were here on a slide @mushumarit 😉

Legg inn en kommentar