Captain Usabilitys brukertestlabb

Tom Erik og Ola møter Jo Anders på Stortorvet i Oslo.

– Hei! Jo Anders smiler bredt og kommer mot dem.
– Kom her… Ola holder ut armene. De gir hverandre en klem under statuen av Christian Kvart.
– Hvordan går det med lillygramprosjektet deres? Brukervennligheten er på topp, eller? spør Jo Anders.
– Vi tror at #lillygram er lett å bruke, sier Ola.
– Så bra! Jeg vil gjerne høre mer, men nå må jeg tilbake til brukertestlabben min i Finn-land. I dag får jeg besøk av brukere som skal teste noen nye løsninger.

Tom Erik og Ola går sammen med Jo Anders bortover fortauet.

– Vi kommer gjerne på besøk for å få innspill om brukertesting, ikke sant, Tom Erik? Sier Ola.
– Jo! Benedicte og jeg har snakket om å brukerteste betalingsløsningen vi har laget.
– Dere er velkommne i testlabben min, men da må dere være raske! Jeg skal ut i pappaperm om noen dager. Hva med torsdag kl 13? spør Jo Anders.
– Torsdag er bra, sier Ola.
– Vi ses!

Jo Anders går inn porten til FINN.no

– Jeg er ikke sikker på at #lillygram.no-løsningen er så enkel å bruke, sier Tom Erik.
– Jeg har avtalt å ringe noen kunder i kveld, da stiller jeg dem noen spørsmål, sier Ola.

To dager senere hos FINN.no

– Dere er i en spennende fase med #lillygramprosjektet, kundene har erfaringer med produktet, samtidig har dere frihet til å endre på hva dere vil. Sier Jo Anders og åpner døren til et lite rom med stort vindu, selveste testlabben.
– Veldig hjemmekoslig med små familiebilder på lyseblå vegger og retrostoler som matcher gardinene. Dette var gjennomført! Sier Tom Erik og ser seg rundt.

Bilde av Jo Anders og Tom Erik i den hjemmekoselige brukertestlabben til finn.no
Jo Anders og Tom Erik i den hjemmekoselige brukertestlabben til finn.no

– He he, hjortegevir over døra. Humor! Her slapper brukerne av, men du som er småbarnsfar vet hvor vanskelig det er å stikke fra heimen for å gjøre noe så ubetydelig som f.eks å teste et produkt. Sier Ola

– Hvis ikke brukerne kan komme til dere må dere dra til brukerne. Bare vent her jeg skal vise dere noe. Jo Anders forsvinner ut døra, fem minutter senere kommer Captain Usability inn.

Bilde av Captain Usability
Captain Usability er i labben!

– Besøk kundene nå! Sier Captain Usability og lyser opp ansiktene til Tom Erik og Ola med en neve full av blinkende ringer.

Bilde av Captain Usabilitys hånd.
Captain Usabilitys hånd.

– Dere må se på at brukerne logger seg inn i #lillygram.no for å løse noen oppgaver. Hvis du sitter ved siden av dem, kan du se at noen av tingene de gjør er litt pussige. Ikke helt som du ville gjort det selv. Tror du at du ville lagt merke til de samme tingene hvis du ikke hadde sett både hvor de ser på skjermen og ansiktsuttrykkene deres samtidig? Spør Captain Usability.
– Vi har brukertestet altså, men ikke etter at #lillygram er i bruk. Sier Ola.
– Noen ganger, når jeg legger merke til at brukeren gjør noe pussig, stiller jeg et par spørsmål. Svarene fra brukeren forteller meg at de ofte er litt McGyver. McGyver bruker produktet ditt på en annen måte enn du har tenkt, sier Captain Usability.
– Jeg har ombestemt meg. Telefon holder ikke, vi må besøke kundene og se på dem mens de bruker løsningen, utbryter Tom Erik.
– Da har jeg et tips til en bruker dere bør besøke, Karina! Captain Usability peker på Tom Erik med den blinkende hånda si.

Disclaimer
Jo Anders går i vanlige klær på jobb.

Legg inn en kommentar