Intervju med bibliotekar 2

Det beste med Leser Søker Bok er at de tilrettelagte bøkene blir utgitt. Bra bøker som passer for folk med lavt lesenivå. Og informasjonen vi får om bøkene, en liten folder med hvem de passer for.

En bibliotekar blir intervjuet av Ola for at vi i Lilly Labs skal forstå dem bedre og dermed lage en nettside som er enkel å bruke.

Drageløperen handler om vennskapet mellom tolv år gamle Amir og tjenersønnen Hassan.
Drageløperen handler om vennskapet
mellom tolv år gamle Amir
og tjenersønnen Hassan.

– Se for deg at en som har lesevansker kommer inn på biblioteket. Hva gjør du da? Spør Ola

– Hvis jeg vet at lesevansker er problemet, tar jeg henne med bort til Leser Søker Bok-hylla. Så er det å finne ut hva hun er interesert i. Jeg spør hva hun liker å drive med. Sier bibliotekaren.

– Ok så du stiller spørsmål? Sier Ola.

– Jeg har et slags intervju med lånern. Først finner jeg ut hva slags interesser hun har, f.eks. musikk. Så stiller jeg spørsmål for å finne lesestadiet hun er på. Jeg viser fram bøker og åpner dem. Da er det viktig å være kjent med boksamlingen. Det er ikke bra hvis hun låner en bok som er for vaskelig, men den må ikke være altfor lett heller.

– Du vil at hun skal lese ferdig boka hun låner? Spør Ola.

– Det er kjempehyggelig når en med lesevansker leser ferdig en bok og kommmer tilbake. For noen uker siden kom en voksen mann som ikke hadde lest bøker siden han var barn. Han hadde lesevansker. Vi har noen små krimbøker som er lettleste, jeg ga han ‘Fotografens’ død av Henning Mankell. Han kom tilbake to dager etterpå og fikk ‘Hogget’ også av Henning Mankell . Etter 4-5 besøk så hadde han kommet over kneika og lånte Drageløperen, som ikke er en lettlest bok. Åh! Det er så deilig og jeg ble veldig glad. Sier bibliotekaren.

Legg inn en kommentar