Kurs om en nettside som er enkel å bruke

Tidlig en tirsdag morgen har Benedicte tatt med Tom Erik og Ola for å holde kurs for de ansatte hos Leser søker Bok. Benedicte tviler på at hun kan forklare prosessen de tre bruker for å lage nettsider til disse ikketeknologene, men hun skal prøve.

Benedicte forteller.
Benedicte forteller.

–Hvordan lager vi en nettside i Lilly Labs? Spør Benedicte dramatisk og ser fra ansikt til forventningsfylt ansikt. Hvis de forstår dette blir jeg imponert tenker hun og fortsettter:

–Å lage en nettside som er enkel å bruke krever mye kunnskap om den som skal bruke nettsiden og den kunnskapen har dere. Vi derimot kan lite om bibliotekarer og dyslektikeres hverdag. Vi må lære av dere skritt for skritt og vi starter med EN løsning på ETT problem. Den kunnskapen dere har om bibliotekarer er avgjørende for at vi skal forstå ETT problem dere løser på EN måte for EN bibliotekar. Hvem har et eksempel på ett problem en bibliotekar har støtt på? Sa Benedicte med et smil. Tre hender strekkes opp.

–Ja Guro? Sa Benedicte.

–Her er et problem: En bibliotekar ser taxisjåføren Frank komme inn på Volda bibliotek for første gang. Er Frank dyslektiker? Sa Guro.

–Bra eksempel på et problem, vi bruker det. Trinn 1 i vår Lillyprosess er forstå ett problem 1 bibliotekar har og hvordan Leser Søker Bok hjelper den bibliotekaren med å finne en løsning. Så hvem har forslag til en løsning som Leser Søker Bok kan hjelpe til med? Sa Benedicte all 6 rakk hånden i været.

–Ja, Vegard, sa Benedicte.

–Vi har forslag til spørsmål bibliotekarene bør forberede seg på å stille til Frank og andre. For eksempel. Hva har du lest før? Hvilken forfatter liker du best? Hvis Frank ikke har lest før eller ikke kan si navnet på en eneste forfatter kan det tyde på at en lettlest bok kan være en god start. Sa Vegard.

Vegard Solo on the phone from the Leser Søker Bok Head Quarters
Vegard forteller om en løsning.

–Bra! Første trinn er problem: Har Frank dysleksi? Løsning: still spørsmål du har forberedt på forhånd. Trinn to kan være to eksempler på måter spørsmålsforslag kan presenteres på nettsiden som testes på bibliotekarer.

Vi tester på en bibliotekar.
Ola tester en prototype på en bibliotekar.

Da går vi i to grupper og kommer med flere ideer til problem og løsning. Sa Benedicte.

Etter at gruppearbeidet og kurset var over møtte Benedicte Tom Erik og Ola nede i Literaturhusets Cafe.

–Hvordan synes dere det gikk? Forsto de prosessen vår? Sa Benedicte.

–Ja etter gruppearbeidet forsto det prosessen godt, men jeg tviler på at de forsto deres egen rolle. Sa Tom Erik.

–Kanskje det ikke er så vanskelig å forstå som jeg trodde. Sa Benedicte.

–Jeg tror eksempelet som sammenlignet vår prosess med måten de tilpasser bøker til dyslketikere var viktig for at de skulle forstå trinn 2 om prototyper og testing. Sa Ola.

(En bloggpost om dette eksempelet kommer senere.)

Legg inn en kommentar