Lilly Apps fyller 1 år!

(Read this birthday blogpost in english by clicking on these words.)

Tenk, nå har det gått 1 år siden den spede begynnelsen av vårt lille Rodeløkkabaserte appemakerteam. I november 2012 lanserte vi vår første tjeneste for småbarnsfamilier: Lilly Maps, et dugnadsdrevet kart for iPhone som viser barnevennlige steder i nærheten av deg.

Mye har skjedd på et år. Her er et lite tilbakeblikk på noen av høydepunktene.

Vi, det vil si sjefskoder Benedicte, supportsuperkoder Tom Erik, fabelforteller og folkeopplyser Ola og til slutt high five ansvarlig og innholdsrådgivenede Marit har pønsket ut, produsert, lansert, forbedret, justert og promotert hele tre lure løsninger på hverdagsfrustrasjoner for folk med babyer og småbarn.

The team
Sånn så vi ut en varm møtekveld i juli: Tom Erik, Ola, Benedicte og Marit

Dette har vi rukket å utvikle det første året

Hvordan gå fra tegnebordet til rikspressen

Vi er stolte over å gått fra håndtegnede idéskisser til omtale i riksdekkende media som P1s «Norgesglasset», nettavisene e24 og Dagsavisen og foreldremagasin som «Mamma» og «Babydrøm».

Fra dette:

Tidlige designskisser Lilly Apps
Tidlige Lilly Maps skisser
Lilly sleep in the making...shhhh
Benedicte tar opp viftelyd

Til dette:

Babydrøm-omtale
Lilly Maps i Babydrøm
Omtale i Mamma
#lillygram i Foreldre og barn
Benedicte forteller om Lilly Sleep på Norgesglasset i NRK P1
Benedicte forteller om Lilly Sleep på Norgesglasset i NRK P1

3 ting du trenger for å overleve det første året

1) Flinke kodehoder som har lyst til å lage noe nytt og som kan teste ideene sine på tekniske analafabeter.
Det er viktig at begge sider representert. Da får du best løsninger.

Hos oss er det Benedicte som står for det meste av konsepter. Hun sparrer, drodler og diskuterer med oss andre. Så koder hun de tidligste utkastene før Tom Erik kommer inn i bildet og hjelper til. Sammen lager de magiske klikkbare ting.

Ola og Marit jobber med å spre ordet om de ferdige produktene til media, kunder og bransjetreff, og sørger for at Benedicte og Tom Erik får high fives når de har vært flinke.

2) Å snakke mye med brukerne/kundene dine.
Det er dem du gjør alt dette for. Prat med dem. Spioner på dem. Tøm dem for informasjon. Be dem teste. Prat enda mer med dem. Tidligfase brukertesting er superviktig.

3) Jobbing og arbeidsmøter ansikt til ansikt.
Vi kunne ha sittet sammen på hver vår tue og kommunisert helt fint. Internett gjør det lett. Vi kunne vært supereffektive. Men vi har lagt vekt på at det skal være hyggelig også. Derfor har vi middagsmøter, felles eksursjoner til Sverige og både hjemme- og bortekontor.

Kodehoder og steve jobs
Benedicte og Tom Erik løser problemer og designer lure tekniske finesser under oppsyn av mesteren sjøl.
Summer time office on the sunny Swedish coast.
Sommerkontor i den svenske skjærgården.

Hver gang vi møtes diskuterer vi. Ganske heftig. Så blir vi enige om noe vi vil teste ut, fordeler oppgaver og trekker oss tilbake. Når vi møtes igjen så har det av og til skjedd kvantesprang.

Som da vi fikk unna nesten alle lydopptakene til Lilly Sleep på et par dager fordi vi gjorde det så enkelt som overhodet mulig.

Norske husholdningslyder
Lydmann Eirik Myhr tar opp lyden av Benedictes støvsuger til appen Lilly Sleep.
hyggelig tilbakemelding
Vi elsker å få hyggelige tilbakemeldinger, særlig når flere har vært skeptiske til at støy kan virke beroligende.

Bakgrunnen for å starte Lilly Apps

Benedicte og Marit hadde begge gått på Gründerskolen via Universitetet i Oslo. En dag på sensommeren 2012 sa Benedicte til Marit:

  • Vennene mine begynner å få barn. Og de er stressa, bekymra og lurer på så mye. Jeg har lyst til å videreføre arven etter bestemoren min, Lilly. Hun hjalp alltid andre og var ei skikkelig grepa dame. Gjorde ting sjøl, med det hun hadde tilgjengelig. Så jeg vil bruke kodekunnskapen min til å gjøre hverdagen til småbarnsfamilier enklere. Jeg vil ha deg med på laget.

Marit hadde sett det samme i sin vennegjeng, var helt enig i at det er for mye stress og bekymring, så hun takket selvsagt ja til å være med.

Gutta ble en del av laget litt etterhvert. Det var nesten litt uunngåelig når Ola og Benedicte er kjærester, og Tom Erik er habil koder, elsker start ups og er Olas bestis.

Sammen så står vi på for å hjelpe småbarnsfamiler, særlig de som er foreldre første gang, til å senke skuldrene og stresse mindre. Det kommer vi til å fortsette med det neste året også.

Så hei hurra Lilly Apps – en 1-åring som har stabbet seg opp fra å krabbe til å ta sine første skritt. Det er verdt en liten feiring! Tusen takk til alle som har fulgt oss til nå, vi gleder oss til fortsettelsen!

Celebrate
Glade jenter på Mesh 😀

3 kommentarer om “Lilly Apps fyller 1 år!”

Legg inn en kommentar