Mann i grå dress sprer frykt på Grunerløkka

Gråkledd mann.
Gråkledd mann.

En stor gråkledd mann med svarte solbriller står på et gatehjørne. Han tar fram en rød pakke Prince. Hånden som tenner sigaretten har et arr på den kraftige muskelen mellom tommel og pekefinger. Arret kan ligne på en stor edderkopp. 200 meter unna er arret usynlig for det tre unge småbarnsmødrene som sitter på innsiden av Kaffebrenneriets store vindu. Den midterste av dem ser mannen i grå dress først. Hun hvisker:
– Jenter, jenter. Den store, skumle, grå dressen der SER på barnevognene våre. Hun peker ikke.
– JEG ser en kar som røyker. Sier hun med den hvite hatten rolig.
– Ser han ikke ut som en kidnapper?
– Den tredje sier med urolig og lav stemme:
– Kanskje…

Frykt er smittsomt. Alle tre er redde nå, hun med hatten skjuler det godt. Hun nervøse i midten derimot reiser seg og småløper ut. Ute ser hun at datteren sover trygt.
– Ok, da blir det trilling. Sier hun til seg selv og bukserer forsiktig barnevognen inn. Rett innenfor døren står noen i veien.
– Jeg beklager, men jeg kan ikke la deg ta med barnevognen inn her. Vi er veldig strenge på det.

I bakgrunnen skrangler trikken forbi. Tilbake mellom venninnene ser hun etter kidnapperen.
– Hvor ER han?
– En liten overreaksjon der kanskje. Hm… fru Nervøs? Sier hun med hvit hatt.
– Hva?
– Du bor ikke i Washington lenger vet du. Kisen ville bare ta seg en røyk, ikke sant. Han skulle ikke kidnappe lille Sara, han skulle ta trikken. Sier hun med hvit hatt.
– Jammen…
– Hvor mange babyer blir kidnappet i denne byen i året tror du? Sier hun med hvit hatt.
– Eeh…
– Én. Jeg har sjekket tallene på internett, én i året. I fjor var kidnapperen babyens egen mor. Moren dro til sitt vestlige hjemland. Så DU er den potensielle kidnapperen i området. Det er deg vi burde være redde for. Sier hun med hvit hatt.

Litt nervøs latter fra den andre venninnen. Olmt blikk fra fru nervøs.
– Tulla. Ha ha. Jeg bare fant på det der om at jeg hadde sjekket tallene. Du burde lese mindre på internett det er IKKE sunt for deg. Sier hun med hvit hatt.

Lilly Apps kjemper mot fryktfantasier
I #lillytales og #lillyfabler har vi laget personer av fryktfantasiene til internettets mammamafia. Den grå mannen heter Susi S. Susi har fått i opdrag å spre frykt blant småbarnsforeldre i Oslo. Susi vet ikke hvem som betaler for dette eller hvorfor. Alt han vet er at kunden betaler. Det sørger sjefen hans Herr Hämähäkki alltid for. Kundene betaler, og de betaler mye.

4 kommentarer om “Mann i grå dress sprer frykt på Grunerløkka”

Legg inn en kommentar