Kjøp Aftenposten Innsikt for å lese hele artikkelen, her har jeg tastet inn de avsnittene som handler om #lillygram. Jeg tok også med bildet av herr Talbot, fordi han er tøff.

Det digitale kameraet har forlengst fortrengt det tradisjonelle kameraet, men nye trender som fotobøker, veggfoto, moderne «telegram-tjenester» og comback for polaroid, har gjenopplivet papirbildet.
Spådd en brå død. Papirbildet har levd et langt liv siden det først ble oppfunnet av briten William Henry Fox Talbot på 1850-tallet. Da erstattet papiret koppermaterialet de aller første fotografiene ble tatt på.

Papir-telegram. Et pussig utslag av papirbilde-kjærlighet er den nye norske fototjenesten «Lillygram» der brukerne kan hashtagge, det vil si markere, enkelte Instagram-bilder og få dem sendt hjem på papir til ønskede adresser én gang pr. måned.
Benedicte er en av gründerne bak fototjenesten, som hun har oppkalt etter sin mormor Lillian.

«Lillygram ligner på det gamle telegrammet, et faktisk fysisk brev som inneholder bilder», sier Raae. Tjenesten skaffer utskrifter fra et profesjonelt trykkeri, bretter dem og legger dem i posten en gang i måneden for de betalene brukerne, som typisk er aktive, digitalfotograferende småbransforeldre med lite tid og grei råd og som selv har foreldre som er passe offline og bor langt unna.
Snapchat-mormor og Facebook-morfar. En slik beskrivelse passer blant annet på Magne Lome og Karina Birkeland Lome på Ljan i Oslo, med barna Alida (5) og Boye (7). Barnas fire besteforeldre Bjarne, Jorun, Arne og Alida bor henholdsvis i Skien og Slidre i Valdres, og er ikke på Instagram. Derfor er de glad for å være på Lillygram i stedet.

«Det er alltid gøy å se bilder av barnebarna, og vi liker at de kommer på papir. Digitalbilder krever jo litt mer innsats å åpne, lagre, og se på og ta frem på nytt», sier morfar Arne Kjellsen, til hodenikking fra de tre andre, en onsdag der alle fire er samlet i Oslo til Boyes syvårsdag.
Selv er morfar ivrig på Facebook, mens mormor Alida er på Snapchat, men ingen er på Instagram eller Picasa, der Karina og Magne og barnebarnsbildene er.
«Vi bruker papirbildetjenesten fordi vi ikke har tid til å sortere de beste bildene i ettertid», Sier Karina Birkeland Lome.
«Dessuten fungerer de merkede bildene som «huskeliste for julebrevene» på slutten av året.»
Dermed er antageligvis papirfotografiets død avblåst – inntil videre.
